Zwerfboekenkast

Tijdens de opening van het vernieuwde plein heeft juf Klaske een prachtige kast op het plein onthuld. Maar wat is dit dan eigenlijk voor kast....

 

In de laatste weken van vorig schooljaar heeft juf Klaske lang nagedacht over wat zij aan de school wilde schenken. Na verscheidene ideeën kwam juf Klaske met het idee om een zwerfboekenkast op het plein te plaatsen. Ten eerste ziet de kast er fantastisch uit. Maar waarom staat deze kast hier eigenlijk.

 

Als je een boek hebt uitgelezen kun je hier verschillende dingen mee doen. Je kunt ze in de kast bewaren, je kan de boeken bij het oud papier doen, maar je kunt er misschien ook nog een ander een plezier mee doen. En dat is wat wij graag willen. Dus, heb je een boek gelezen en weet je niet meer wat je er mee wilt doen. Leg het boek in de zwerfboekenkast en maak een ander blij met jouw boek. Ook kun je zelf eens gaan sneupen in de kast. Want misschien vind jij op jouw beurt wel weer een boek die jij graag wil lezen. Op deze manier hopen wij dat iedereen weer flink aan het lezen slaat. Want lezen is niet alleen heel leerzaam. Het is ook nog eens enorm leuk.