Kinderboekenweek

De laatste twee weken voor de herfstvakantie stond in het teken van de Kinderboekenweek.

De aftrap was op het schoolplein door zes heksen die een griezelig brouwsel in een grote ketel hadden gemaakt. Goed ging dit natuurlijk niet en al gauw waren de meeste heksen weggetoverd en was er nog maar één heks over. Nadat alles gelukkig toch weer goed kwam, werden de kinderen (die er overigens griezelig mooi uit zagen) getrakteerd op een glaasje groene limonade en een eng snoepje.

Hiermee was de Kinderboekenweek geopend....tenminste dat dachten we!!!

 

Rond 10 uur kwam er plotseling een enge heks in de klas die de kinderen uitdaagde om een appel uit haar mandje te pakken en op te eten. Het was voor sommige kinderen erg spannend om te proberen, maar alles ging gelukkig goed.

 

In deze twee weken is er veel gelezen, voorgelezen en gewerkt over het thema griezelen. Ook hebben de kinderen een voorstelling gezien van "De Freds"

 

Donderdagavond voor de herfstvakantie werd het thema in stijl afgesloten. Iedereen was weer zeer griezelig verkleed op school gekomen. De ouders kregen een rondleiding langs het werk van de kinderen, in iedere klas was een voorstelling te zien opgevoerd door de kinderen en er kon een speurtocht gedaan worden.

 

Kortom om: We hebben een fantastische Kinderboekenweek gehad!!!