Vanuit de Oudervereniging

Activiteiten Ouder Vereniging 2016 – 2017

 

Ouderhulplijst

Ook dit jaar is de ouderhulplijst verspreid. Veel (groot) ouders hebben zich weer voor de verschillende activiteiten opgegeven. Daar zijn we als OV erg blij mee. Want zonder hulp kunnen we niet alle leuke feestjes en activiteiten organiseren!

 

Oud papier

We halen tien keer per jaar oud papier op. Hiervoor hebben we twee vrijwilligers per keer nodig. Oud papier is een belangrijke bron van inkomsten. Met de opbrengsten kunnen vele activiteiten betaald worden.

 

Bieb

Lezen is uiteraard erg belangrijk, maar vooral ook leuk. School heeft een eigen bieb. Daar lenen de kinderen wekelijks boeken. Groep 8 is verantwoordelijk voor het uitlenen. Zij houden het bij in een computer. Het opruimen doet de OV met hulp van de ouders. Een keer in de week ruimen we op en zetten we de boeken terug in de kast. Dat kan op iedere dag, wanneer je het beste uitkomt … dat bepaal je zelf.

 

Feestelijke ouderavond

Donderdag 13 oktober hebben we op school de feestelijke ouderavond gehad. Naast de opening van het kindercentrum Inky Pinky konden we tijdens deze avond ook genieten van mooie kunstwerkjes en leuke optredens.

 

De avond begon met de officiële opening van het kindercentrum, waarna iedereen een kijkje kon komen nemen. Aansluitend was er de gelegenheid om vrij rond te lopen in de school en te genieten van een kopje koffie/thee, wat limonade en een lekker portie poffertjes.

 

Gedurende de avond werden er op verschillende plaatsen in de school kleine optredens verzorgd. Zo werd er door de kinderen van groep 1/2 en 3/4/5 gezongen, was er een levend standbeeld aanwezig, werden de bezoekers door groep 6/7 al nieuwsgierig gemaakt naar het kerstsprookje en werden er gedichten voorgedragen in groep 7/8. Maar ook de vele kunstwerken die door de kinderen waren gemaakt konden worden bewonderd.

 

We kunnen terugkijken op een heel gezellige avond. Wij vinden het erg fijn dat de opkomst zo groot was.

 

Jaarvergadering OV en MR

De bijeenkomst werd op 7 november goed bezocht. Uit het jaarverslag van de OV blijkt dat er veel activiteiten zijn geweest in 2016- 2017 met daarbij altijd veel hulp van de ouders. Dit hebben we laten zien door middel van foto’s. Tijdens de vergadering is er één nieuw lid benoemd: Annette Flapper.

 

Ouderlijke bijdrage OV

De ouderlijke bijdrage is ook dit jaar weer vastgesteld op € 15,-. Dit bedrag wordt gebruikt voor de activiteiten te organiseren rondom Sinterklaas, Kerst, Pasen, schoolschaatsen, sportdag etc.

 

Sinterklaasfeest op 't Raerderhiem

Wat was het dit jaar weer een geweldig feest. 5 december, de dag waar ieder kind toch op wacht. Samen met Sinterklaas en zijn zwarte Pieten hebben de kinderen er een fantastisch feest van gemaakt.

Rond 10 uur kwam Sinterklaas aan op school in een mooie oude auto. Na het welkom, gingen de kinderen van groep 1 t/m 5 samen met Sint en zijn Pieten naar de gymzaal. Daar hebben zij een fantastisch feest gevierd.

Ondertussen waren de groepen 6 tot en met 8 op school bezig met het uitpakken van hun cadeautjes. En ook dit was echt een feest. De kinderen hadden weer gezorgd voor mooie gedichten en fantastische surprises.

 

Kerst

Op 22 december werd er een prachtig toneelstuk opgevoerd door de leerlingen; Robin Hood. De zaal zat bomvol. Dat we zulke talentvolle toneelspelers op het Raerderhiem hebben, dat wist niet iedereen… Het was een fantastisch stuk!

 

De volgende dag hebben de kinderen heerlijk en sfeervol met elkaar ontbeten. En daarna VAKANTIE!!!

 

Schaatsen in Leeuwarden. Een echt feest!

Woensdag 11 januari zijn de groepen 5 en 6/7 begonnen aan het schoolschaatsen. Het was een fantastische ochtend. Kinderen werden in eerste instantie ingedeeld op basis van de groep waarin ze zaten, maar al gauw werden kinderen naar niveau ingedeeld en kon de uitdaging beginnen.

 

Iedereen heeft heerlijk geschaatst, de één nog met behulp van een rekje, de ander al in diepe zit sjezend over de buitenbaan, maar allemaal hebben ze veel plezier gehad en op en top genoten.

Dit beloven een paar fantastische schaatsweken te worden en hopelijk kunnen we dit traject afsluiten met schaatsen op natuurijs (maar dat hebben we helaas niet in de hand!!).

 

NL-Doet

Zaterdag 11 maart hebben een aantal ouders zich ingezet om een aantal projecten op school aan te pakken. Zo hebben we twee fantastische banken kunnen plaatsen en hebben de ouders deze banken in de beits gezet. Ook hebben de plantenbakken een beschermlaag gekregen en zijn ze weer opgevuld met mooie nieuw planten.  

 

Naast het buiten gebeuren zijn er in de school ook een aantal klussen gedaan. Zo zijn er extra kapstokhaakjes opgehangen, heeft ieder lokaal een staaldraad gekregen waar tekeningen aan kunnen worden opgehangen en zijn een aantal bergingen opgeruimd.  

 

Al met al was het echt een enorm leuke ochtend, waarbij veel is gedaan. Onze waardering naar de vrijwilligers is erg groot. Nogmaals dank voor uw inzet.  

 

Paasviering

De OV heeft ook dit jaar samen met school een gezellig paasprogramma voor de kinderen bedacht. De groepen 1 en 2 gingen naar het Raerder Bos om paaseieren te zoeken en opdrachten te vinden en te doen.

Voor de groepen 3 t/m 7 was er een vossenjacht georganiseerd waarbij de kinderen van groep 8 de vossen waren, zodat de hulpouders de groepjes kinderen konden begeleiden. In de straten van Raerd zaten de vossen verstopt. Er moesten opdrachten worden gedaan. Voor elke opdracht kregen ze letters en die letters vormden een woord. Het was extra spannend omdat er een paparazzi in het dorp was, die je zo maar op de foto kon zetten. Een iedere goede foto leverde strafpunten op! De kinderen en ouders hebben genoten van deze leuke paasjacht!

Tijdens de lunch hebben de kinderen een heerlijke croissant gehad.

 

Bijdrage schoolreisjes

In april hebben alle ouders bericht over de bijdrage voor het schoolreisje ontvangen. De bijdrage is in overleg met school vastgesteld.

 

Koningsspelen

Dit jaar stonden de koningsspelen op vrijdag 21 april in het teken van de Indianen survival. Na het ontbijt en een pittig dansje op het schoolplein werden de kinderen in groepen verdeeld. Groep 1t/m 3 bleven op het schoolplein. Zij moesten op het schoolplein opdrachten uitvoeren; van boomstammen gooien tot spijker poepen en chipshappen.

De overige groepen gingen het dorp in. Het was koud, maar droog. Gelukkig maar, want er werd ook “rijkelijk” gebruik gemaakt van water. Ook zij moesten opdrachten uitvoeren waarbij polsstokspringen het favoriete onderdeel was. J Na het uitvieren van elke opdracht kregen de groepen een letter en daarmee konden ze een woord vormen, wat te maken had met indianen.

 

Terug op het plein hebben alle kinderen in groepjes een tipi tent gemaakt en die hebben ze met hun vingers beschilderd. We hebben fantastische ontwerpen gezien. … Mede dankzij alle hulpouders was het een super geslaagde dag!

 

 

Laatste schooldag/afscheid Juf Klaske

De laatste schooldag stond in het teken van het afscheid van juf Klaske…. Na 43 jaar als kleuterjuf te hebben gewerkt in Raerd, was het dan toch echt zover… ‘Onze’ Juf Klaske ging met pensioen. Wij gunnen haar uiteraard het allerbeste en hebben van haar laatste schooldag een feestje gemaakt.

 

Na een rit met paard en wagen door Raerd werd juf Klaske bedolven onder de bloemen door haar kleuters. Nadat de kinderen juf Klaske hebben toegezongen, met een prachtig lied door juf Lucinda gemaakt, werd de naam van het vernieuwde schoolplein bekend gemaakt: het Klaske Bloemsma plein.

 

Na de onthulling zijn we gestart met de water spelletjes. Verschillende spellen met héél, héééél veel water… J Daarnaast waren er ook twee activiteiten met een springbaan en een rodeostier. Deze stonden op de ijsbaan. De kinderen vonden het prachtig! Vooral de stier was erg populair. Hier konden de kinderen aan de touwen trekken. Deze touwen zaten vast aan verschillende kanten van de opblaasbare stier. En door er hard aan te trekken hoopten ze dat er iemand van af viel, die uiteraard boven op de stier zat.

 

Na de spelletjes werd er geluncht met een broodje knakworst. Dat had Roel Punter voor ons geregeld, heerlijk!

 

Tegen de middag kreeg juf Klaske nog verschillende optredens te zien, die speciaal voor haar waren ingestudeerd. Daarna was het toch onvermijdelijk en werd er afscheid genomen met een high tea voor juf Klaske. Het lekkers was gemaakt door de kinderen. Het plein stond al gauw vol met kinderen en ouders, oud leerlingen, collega’s, vrienden en familie.