ROUTE 8 is een, door het Ministerie van Onderwijs goedgekeurde, eindtoets voor leerlingen in groep 8. Deze eindtoets wordt afgenomen in de periode van 15 april t/m 15 mei. De toets wordt via het internet gemaakt. Hiervoor ontvangt elk kind een persoonlijke inlogcode.

De laatste twee weken voor de herfstvakantie stond in het teken van de Kinderboekenweek. De aftrap was op het schoolplein door zes heksen die een griezelig brouwsel in een grote ketel hadden gemaakt. Goed ging dit natuurlijk niet en al gauw waren de meeste heksen weggetoverd en was er nog maar één heks over. Nadat alles gelukkig toch weer goed kwam, werden de kinderen (die er overigens griezelig mooi uit zagen) getrakteerd op een glaasje groene limonade en een eng snoepje.

 

Hiermee was de Kinderboekenweek geopend....tenminste dat dachten we!!!

Mijn naam is Carin Drijfhout en dit schooljaar zal ik stagelopen op ’t Raerderhiem. Ik ben een aantal weken geleden begonnen als stagiaire in groep 8 en vanaf februari zal ik de overstap maken naar groep 6/7. Ik zal voornamelijk op de dinsdag aanwezig zijn.

Op maandag 11 september is groep 8 begonnen aan de Jeugd EHBO cursus. 5 weken lang kregen zij elke maandagmiddag van 12.45 uur – 14.15 uur les in wat je moet doen bij verwondingen of botbreuken? Wat doe je als iemand flauwvalt of niet meer ademt? En hoe kun je ongevallen voorkomen?