Beroepenproject: De brandweer en politie in Bolsward

In het kader van het beroepenproject heeft groep 8 op vrijdag 18 mei een bezoek gebracht aan de brandweer en politie in Bolsward.

 

De ochtend begon met een gezamenlijke uitleg. De wijkagent heeft vele facetten van het beroep uitgelicht. Wat zijn bijvoorbeeld taken van een agent en welke kleding en attributen heeft hij bij zich. Na de uitleg kregen wij een rondleiding. En dan is toch al gauw de cel het meest interessante deel van het gebouw. Daarna zijn we naar buiten gegaan om een politieauto en een aantal andere voertuigen te bekijken.

 

  

 

Na de rondleiding werd het stokje overgedragen aan twee mannen van de vrijwillige brandweer. Eerst mochten we een kijkje nemen in de kleedruimtes (zelfs wat kleding passen). Daarna gingen we door naar de brandweerwagens. Ja, en dan komt toch echt de droom van een aantal kinderen uit. Even in de brandweerwagen zitten. Kijken, voelen en ervaren.

 

    

 

Het bezoek aan de brandweer en politie was voorlopig weer het laatste bezoek in het kader van het beroepenproject. Volgend schooljaar gaan wij hiermee door. Wij willen via deze weg nogmaals Karin Tijssen enorm bedanken voor de organisatie. Zij is degene die alle bezoeken heeft geregeld. Echt Fantastisch.