Pest aan pesten

Tijdens de eerste weken van 2018 staan de Zilveren weken centraal. Gedurende deze weken besteden wij extra aandacht aan het sociale aspect. In het kader van deze weken zijn de groepen 6, 7 en 8 op donderdag 11 januari gestart met het project “Pest aan Pesten”. Door middel van dans, zang en toneel wordt er gewerkt aan wat pesten is en wat het met een ander doet. Donderdag 25 januari is de tweede les. De derde les, tevens de afsluitende les, vindt plaats op donderdag 1 februari.

 

In de eerste les maakten de kinderen kennis met de drie verschillende onderdelen van het project. Ze hebben in groepen gewerkt aan een deel van een presentatie. Hierbij hebben de kinderen een deel van een lied geleerd, is er onder de bezielende leiding van de dansdocent een dans ingestudeerd en hebben ze tijdens een theaterworkshop ervaren hoe het voelt als je buiten gesloten wordt.

 

In de tweede les wordt hierop een vervolg gegeven, waarna de kinderen tijdens de laatste les een presentatie gaan geven. Hierbij zien ze dan van elkaar wat ze hebben geleerd. Gedurende deze presentatie mogen ook de ouders aanwezig zijn. De presentatie begint rond 10:45 uur en zal ongeveer een half uurtje duren.