Woensdag 14 september krijgt uw kind een aantal flyers mee naar huis omtrent sportieve en culturele activiteiten georganiseerd vanuit gemeente Súdwest Fryslân.

Dinsdag 5 juli 2016  vond de ondertekening plaats van de franchise overeenkomst voor de start van kinderopvang in OBS ’t Raerderhiem in Raerd. Een feestelijk moment waar een periode van zorgvuldige voorbereiding aan vooraf is gegaan. Met ingang van dit schooljaar is de kinderopvang officieel gestart in de school onder de naam ‘Kinderwoud Inky Pinky’. 

Op vrijdag 9 september was ons reisje naar het Zwettebos, waar we in “de huid van een eekhoorntje“ gingen kruipen. De mevrouw die ons stond op te wachten vertelde wat de bedoeling was. We moesten  in groepjes tien opdrachten uitvoeren, die allemaal iets met de natuur hebben te maken en met het leven van de eekhoorn. 

Onderdeel van de gouden weken zijn de gesprekken met ouders. Elke groepsleerkracht voert de eerste weken een omkeergesprek (van 15 minuten) met alle ouders. Het is hierbij de bedoeling dat niet de leerkrachten, maar vooral de ouders aan het woord zijn onder het motto ‘Leer ons uw kind kennen’.

Hoewel we op dit moment heerlijk aan het genieten zijn van een prima nazomer, zijn we op school al weer volop aan het plannen. Ook dit jaar hebben we ons weer opgegeven voor het schoolschaatsen in het 11stedenhal in Leeuwarden.