Op bezoek bij hotel “Van der Valk”

Vrijdag 12 mei heeft groep 7/8 een bezoek gebracht een het Van der Valk hotel in Sneek. Na een pittige fietstocht van een uur werden wij welkom geheten in het hotel. We werden meegenomen naar een aparte ruimte waar wij een toelichting kregen wat betreft de verschillende afdelingen in het hotel. Ook kregen wij de kans om een aantal vragen te stellen.

 

   

 

Na de uitleg zijn wij begonnen met een rondleiding door het hotel. Eerst hebben we de verschillende zalen bekeken. Hier kregen wij te horen waarvoor de zalen worden gebruikt en hoe ze worden ingedeeld. Want voor een vergadering wordt de zaal uiteraard anders ingedeeld dan bijvoorbeeld voor een bruiloft.

Vervolgens hebben we een standaard kamer en de bruidssuite bekeken. En zoals te verwachten, deze laatste was wel heel erg luxe. Daarna zijn we doorgelopen naar het restaurant. De zaal bekijken en daarna langs het buffet. Alles voor de lunch stond al gereed en dan is het erg lastig om niet van al die heerlijkheden iets te mogen proeven. De rondleiding eindigde in de keuken.

 

   

 

Al met al hebben we hier weer enorm veel van opgestoken. Zowel de voor- als de nadelen van het werken in de horeca zijn aan de orde geweest. Via deze weg bedanken wij natuurlijk het “Van der Valk” hotel voor deze unieke ervaring.