Schoolkamp groep 6/7/8.

Woendag 28 juni was het voor de bovenbouw eindelijk zover. We gingen op kamp naar Westdorp. Voor zowel kinderen als ouders altijd weer een spannend moment. Na een wat toeristische route kwamen we aan bij de kampeerboerderij en kon het grote verkennen beginnen. Wie slaapt waar en wat hebben we allemaal mee!!!

 

Nadat de lunch was genuttigd en het weer gelukkig wat opgeknapt was, gingen we per huifkar naar het Hunebedmuseum. Een leuke rondleiding kregen we daar en de kinderen konden er een paar leuke souvenirs kopen.

Aangezien het weer helaas erg slecht werd, hebben we de eerste avond meteen de bonte-avond gedaan. Wat een leuke stukjes hebben we gezien. Er is echt talent op 't Raederhiem!

De nacht was een nacht zoals die op een eerste kampnacht hoort te zijn. Veel gegiechel, geklets, grapjes uithalen en vooral weinig slapen.

Hoewel sommige mensen maar anderhalf uur geslapen hebben, stond toch iedereen de volgende ochtend weer fris en fuitig naast zijn/haar bed om aan de nieuwe dag te beginnen.

 

  

 

Donderdagochtend zijn we na het ontbijt begonnen met vlot bouwen. Na een korte uitleg kon iedereen daar snel mee aan de gang en binnen mum van tijd lagen de eerste vlotten in de sloot. Een hoop hilariteit natuurlijk en een prima begin van de dag!

Na de lunch gingen we weer per huifkar naar Klimbos Grolloo. Daar hebben we heerlijk geklommen en sommige kinderen hebben dit drie uren volgehouden!

Helaas was 's avonds het weer nog steeds niet opgeknapt en hebben we binnen spelletjes gedaan.

Om middennacht was iedereen uitgeteld en was er van keten geen sprake meer. Iedereen sliep!

 

Vrijdagochtend  zijn de spullen weer bij elkaar gepakt en hebben we het kamp afgesloten in Drouwenerzand. Iedereen heeft zich kostelijk vermaakt, al draaiend, over de kop en vooral veel patat en snacks.

We kijken terug op een fantastisch kamp en willen alle mensen en kinderen die hier aan bijgedragen hebben, heel hartelijk bedanken.