Kringloopwinkel Grou schenkt 1000 euro aan 't Raerderhiem

Ieder jaar schenkt de kringloopwinkel Grou een bepaald bedrag aan goede doelen. Dit jaar hebben zij gekozen voor een aantal scholen in en om Grou. De enige voorwaarde die werd gesteld was dat het geld moest worden besteed aan een project dat de duurzaamheid bevorderd. De duurzaamheid die wij voor ogen hebben heeft te maken met het verbeteren van de leefbaarheid in ons dorp. Helaas is een aantal jaren geleden de speeltuin uit het dorp verdwenen. Een mooie ontmoetingsplek voor kinderen en hun ouders, maar ook voor opa’s, oma’s en andere buurtbewoners.

 

Deze ontmoetingsplek is afgelopen jaren deels verschoven naar ons schoolplein. Er is voor de jeugd veel geïnvesteerd. Zo hebben wij het afgelopen jaar een Pannakooi en een nieuw klimtoestel geplaatst en hebben wij de veiligheid van het plein vergroot.

 

Maar een echte gezellige ontmoetingsplek voor de ouders en de ouderen is het nog niet. Vandaar dat wij het idee hebben om dit nu te kunnen realiseren met behulp van dit project. Op het schoolplein wordt binnenkort een grote rode beuk geplaatst met daaronder een ronde boombank. Naast het creëren van een heerlijke plaats om te zitten, zorgt dit voor schaduw en verkoeling in de hete zomermaanden.

 

Tevens is het doel om in de toekomst enkele nestkasten in deze boom en aan de gevel van het gebouw te plaatsen. Hierdoor worden nog meer vogels aangetrokken. Dit is voor de kinderen een mooi en leerzaam proces.

 

Via deze weg willen wij de Kringloopwinkel in Grou nogmaals enorm bedanken.