Bank voor de klas: 28 maart 2017

De kinderen van groep 8 maken dit laatste half jaar kennis met allerlei beroepen ter voorbereiding op de toekomst. Een rondleiding door het MCL, een bezoek aan Technics4u in Sneek of op de fiets naar het RFU jachtspecialist in Jirnsum.

 

Dinsdag 28 maart was Karin Tijssen bij groep 7/8 in de klas om ons te vertellen over geldzaken en welke werkzaamheden er bij de Rabobank gedaan moeten worden. Om de groep op een speelse wijze kennis te laten maken met geld, heeft Karin de cash quiz met ze gespeeld. Zij speelde de rol van quizmaster en de kinderen moesten in teams tegen elkaar strijden door vragen te beantwoorden over 'omgaan met geld'. De vragen gingen o.a. over het verdienen van geld, wat een wisselkoers is, wat "rood staan" betekent, wie er mag lenen en wat je kunt lenen, contracten afsluiten en winst maken. De onderwerpen werden door middel van een video, die door de Rabobank gemaakt is, gepresenteerd aan de klas. Per vraag kregen de groepjes één minuut of dertig seconden om de vraag te beantwoorden. Was de vraag goed dan verdienden de groepjes geld. Had je de vraag fout, dan had je helaas geen geld gewonnen. Wie het meeste geld had verdiend, kreeg een cadeautje. Bij de eerste vragen liep het gelijk op. Maar door tijdsdruk of het antwoord gewoonweg niet te weten, zijn de uitslagen toch nog van elkaar gaan verschillen. Het groepje van Femke, Jens, Marrit en Alissa hadden het spel gewonnen met €105,-. Proficiat!

Na afloop kregen alle kinderen een tasje met daarin een Donald duck en een pakje speelkaarten. De winnaars kregen iets extra's.

 

Het spel 'cash quiz' hebben wij cadeau gekregen, zodat de kinderen het spel zelf ook kunnen gaan spelen en nog meer gaan leren over 'omgaan met geld'.